Iftaħ il-menu prinċipali
Pajjii skont l-erja

Din hi lista tal-istati tad-dinja skont l-erja tagħhom tibda mill-ikbar. L-erja tingħata f'km². Id-dipendenzi jintwerew mal-istat ewlieni u tingħata wkoll l-erja totali, imma l-lista hi ordnata skont l-erja mingħajr id-dipendenzi. Ilerja tinkludi wkoll il-mases tal-ilma tat-terraferma (lagi u xmajjar).

Lista tal-istati skont l-arja (bid-dipendenzi murijin flimkien mal-istat prinċipali)Immodifika

Pożizzjoni
(bid-dipendenzi)
Stat
Għall-ħeffa l-artiklu ma
ġiex magħdud mal-ismijiet.
Erja (km²)
- Id-dinja 510,072,000
1   Russja 17,098,242
Antartika 14,000,000
2   Kanada 9,984,670
3   Ċina 9,596,960
      Ħong Kong 1,092
      Makaw 28.2
    Total 9,598,077
4   Stati Uniti 9,372,614
      Samoa Amerikana 199
    Ġżira Baker 2.1
      Guam 541.3
    Ġżira Howland 2.6
    Ġżira Jarvis 5
    Atoll Johnston 2.6
    Kingman Reef 0.01
    Atoll ta' Midway 6.2
    Ġżira Navassa 5.4
    Gżejjer Marianne tat-Tramuntana 477
    Atoll ta' Palmyra 3.9
      Gżejjer Verġni Amerikani 1,910
    Ġżira ta' Wake 6.5
    Total 9,375,775
5   Brażil 8,547,906
6   Awstralja 7,686,850
    Ġżejjer Ashmore u Cartier 5
      Gżira tal-Milied 135
    Gżejjer ta' Cocos u Keeling 14
    Gżejjer tal-Baħar tal-Qroll 3
    Gżejjer ta' Heard u McDonald 412
      Gżira Norfolk 35
    Total 7,687,454
7   Indja 3,287,590
8   Arġentina 2,766,890
9   Każakistan 2,717,300
10   Alġerija 2,381,740
11   RD tal-Kongo 2,345,410
12   Danimarka 43,094
    Gżira ta' Fær Øer 1,399
      Groenlandja 2,166,086
    Total 2,210,579
13   Arabja Sawdija 2,149,690
14   Messiku 1,972,550
15   Indoneżja 1,919,440
16   Sudan 1,886,068
17   Libja 1,759,540
18   Iran 1,648,000
19   Mongolja 1,564,116
20   Perù 1,285,220
21   Ċad 1,284,000
22   Niġer 1,267,000
23   Angola 1,246,700
24   Mali 1,240,000
25   Afrika t'Isfel 1,219,912
26   Kolombja 1,138,910
27   Etjopja 1,127,127
28   Bolivja 1,098,580
29   Mawritanja 1,030,700
30   Eġittu 1,001,450
31   Tanżanija 945,087
32   Niġerja 923,768
33   Veneżwela 912,050
34   Namibja 825,418
35   Pakistan 803,940
36   Możambik 801,590
37   Turkija 783,562
38   Ċili 756,950
39   Żambja 752,614
40   Marokk 446,550
      Saħara tal-Punent 266,000
    Total 712,550
41   Burma 678,500
42   Franza 547,030
    Bassas da India 0.2
    Gżira ta' Clipperton 6
    Gżira ta' Europa 28
    Artijiet Artiċi u Antartiċi Franċiżi 7,829
    Gujana Franċiża 91,000
    Indoneżja Franċiża 4,167
    Gżejjer Glorioso 5
      Gwadelup 1,780
    Gżira ta' Juan de Nova 4.4
    Martinique 1,100
    Mayotte 374
    Kaledonja Ġdida 19,060
    Réunion 2,517
    Saint Pierre u Miquelon 242
    Gżira ta' Tromelin 1
    Wallis u Futuna 274
    Total 675,418
43   Afganistan 647,500
44   Somalja 637,657
45   Repubblika Ċentru-Afrikana 622,984
46   Sudan t'Isfel 619,745
47   Ukrajna 603,700
48   Botswana 600,370
49   Madagaskar 587,040
50   Kenja 582,650
51   Jemen 527,970
52   Tajlandja 514,000
53   Spanja 504,782
54   Turkmenistan 488,100
55   Kamerun 475,440
56   Papwa Gwinea l-Ġdida 462,840
57   Żvezja 450,064
58   Użbekistan 447,400
59   Iraq 437,072
60   Paragwaj 406,750
61   Żimbabwe 390,580
62   Norveġja 323,802
    Gżira ta' Bouvet 49
    Svalbard u Jan Mayen 62,427
    Total 385,248
63   Ġappun 377,835
64   Ġermanja 357,021
65   Repubblika tal-Kongo 342,000
66   Finlandja 338,145
67   Malażja 329,750
68   Vjetnam 329,560
69   Kosta tal-Avorju 322,460
70   Polonja 313,893
71   Oman 309,500
72   Italja 301,340
73   Filippini 300,000
74   Ekwador 283,560
75   Burkina Faso 274,200
76   New Zealand 268,680
      Gżejjer Cook 236,7
      Nju 260
      Tokelaw 10
    Total 269,187
77   Gabon 267,667
78   Renju Unit 244,820
      Angwilla 102
    Territorji Brittaniċi fl-Oċean Indjan 60
      Gżejjer Verġni Brittaniċi 153
      Bermuda 53.3
      Gżejjer Kajman 262
      Gżejjer Falkland 12,173
      Ġibiltà 6.5
      Guernsey 78
      Gżira ta' Man 572
      Jersey 116
    Monserrat 102
      Gżejjer Pitcairn 47
    Sant'Elena 413
    Gżejjer Sandwich tan-Nofsinhar 3,903
      Gżejjer Turks u Kajkos 430
    Akrotiri u Dhekelia 254
    Total 263,545
79   Gwinea 245,857
80   Gana 239,460
81   Rumanija 237,500
82   Uganda 236,040
83   Gujana 214,970
84   Bjelorussja 207,600
85   Kirġiżistan 198,500
86   Senegal 196,190
87   Sirja 185,180
88   Kambodja 181,040
89   Urugwaj 176,220
90   Tuneżija 163,610
91   Surinam 163,270
92   Bangladexx 147,570
93   Nepal 147,181
94   Taġikistan 143,100
95   Greċja 131,940
96   Nikaragwa 129,494
97   Eritrea 121,320
98   Korea ta' Fuq 120,540
99   Malawi 118,480
100   Benin 112,620
101   Ħonduras 112,090
102   Liberja 111,370
103   Bulgarija 110,910
104   Kuba 110,860
105   Gwatemala 108,890
106   Iżlanda 103,000
107   Korea t'Isfel 100,210
108   Ungerija 93,030
109   Portugall 92,391
110   Ġordan 92,300
111   Serbja 88,361
112   Ażerbajġan 86,600
113   Awstrija 83,870
114   Emirati Għarab Magħquda 82,880
115   Repubblika Ċeka 78,866
116   Panama 78,200
117   Sierra Leone 71,740
118   Irlanda 70,280
119   Ġeorġja 69,700
120   Sri Lanka 65,610
121   Litwanja 65,200
122   Latvja 64,589
123   Togo 56,785
124   Kroazja 56,542
125   Bosnja-Ħerzegovina 51,129
126   Kosta Rika 51,100
127   Slovakkja 48,845
128   Repubblika Dominikana 48,730
129   Butan 47,000
130   Estonja 45,227
131   Pajjiżi l-Baxxi 41,526
    Gżejjer Karibej Olandiżi 322
      Aruba 193
      Curaçao 444
      Sint Maarten 34
    Total 42,519
132   Żvizzera 41,290
133   Ginea Bissaw 36,120
134   Tajwan 35,980
135   Moldova 33,843
136   Belġju 30,528
137   Lesoto 30,355
138   Armenja 29,800
139   Albanija 28,748
140   Gżejjer Solomon 28,450
141   Ginea Ekwatorjali 28,051
142   Burundi 27,830
143   Ħaiti 27,750
144   Iżrael 20,770
      Palestina 6,220
    Total 26,990
145   Rwanda 26,338
146   Maċedonja 25,333
147   Ġibuti 23,000
148   Beliże 22,966
149   El Salvador 21,040
150   Slovenja 20,273
151   Fiġi 18,270
152   Kuwajt 17,820
153   Sważiland 17,363
154   Timor tal-Lvant 15,007
155   Montenegro 14,026
156   Baħamas 13,940
157   Vanwatu 12,200
158   Qatar 11,437
159   Gambja 11,300
160   Ġamajka 10,991
161   Libanu 10,452
162   Ċipru 9,250
163   Brunej 5,770
164   Trinidad u Tobago 5,128
165   Kap Verde 4,033
166   Samoa 2,944
167   Lussemburgu 2,586
168   Komoros 2,170
169   Mawrizju 2,040
170   São Tomé u Príncipe 1,001
171   Kiribati 811
172   Baħrejn 765
173   Dominika 754
174   Tonga 748
175   Mikroneżja 702
176   Singapor 692.,7
177   Santa Luċija 616
178   Andorra 468
179   Palaw 458
180   Seychelles 455
181   Antigwa u Barbuda 442.6
182   Barbados 431
183   Saint Vincent u l-Grenadini 389
184   Grenada 344
185   Malta 316
186   Maldive 300
187   Saint Kitts u Nevis 261
188   Gżejjer Marshall 181.3
189   Liechtenstein 160
190   San Marino 61.2
191   Tuvalu 26
192   Nawru 21
193   Monako 1.95
194   Vatikan 0.44

NotaImmodifika

Il-195 stat fil-lista huma il-193 stat membru tal-Ġnus Magħquda, u Tajwan u l-Belt tal-Vatikan.

Il-lista tinkludi wkoll 68 dipendenza, li minnhom 25 mhumiex abitati permanentement u għalhekk ma jidhrux fil-Lista ta' pajjiżi skont il-popolazzjoni.

SorsImmodifika