Lista ta' pajjiżi skont id-densità ta' popolazzjoni

lista tal-Wikimedia

Din hija lista ta' pajjiżi u territorji klassifikati skont id-densità ta' popolazzjoni, ikkalkulata skont in-numru ta' abitanti umani għal kull kilometru kwadru jew mil kwadru, u wkoll magħżula skont l-ejra u l-popolazzjoni. Din il-lista tinkludi stati sovrani u territorji dipendenti awtogovernanti skont l-istandard ISO 3166-1; hemm ukoll elenkat f'din il-lista pajjiżi li mhumiex rikonoxxuti imma li huma de facto indipendenti. Il-figuri fit-tabella huma bbażati skont l-erjas li jinkludu korpi interni tal-ilma bħal bajjiet, għadajjar, ġibjuni u xmajjar. Din il-lista ma tinkludi entitatijiet li mhumiex imniżżla fl-ISO 3166-1, minbarra stati b'rikonoxximent limitat; għalhekk, pajjiżi kostitwenti li mhumiex fl-ISO 3166-1 u entitajiet oħra li mhumiex f'dan l-istandard bħall-Unjoni Ewropea, mhumiex imniżżla. Il-figuri wżati f'dan l-artiklu huma skont l-aħħar ċensimenti u stimi u projezzjonijiet uffiċjali. Fejn dawn id-dati mhumiex disponibbli, huma wżati l-projezzjonijiet miksuba mid-Dipartment għall-Affarijiet Ekonomiċi u Soċjali tan-Nazzjonijiet Uniti.[1]

Id-densità ta' popolazzjoni (nies għal kull km2) għal kull pajjiż (2008)

TabellaEdit

Pajjiż (jew territorju) Popolazzjoni Erja (km2) Densità (għal kull km2)
  Makaw (iċ-Ċina) 631,636 30 21,055
  Monako 38,682 2 19,341
  Singapor 5,757,499 716 8,041
  Ħong Kong (iċ-Ċina) 7,371,730 1,104 6,677
  Ġibiltà 33,718 6 5,620
  Baħrejn 1,569,446 767 2,046
  Malta 439,248 316 1,390
  Maldivi 515,696 300 1,719
  Bermuda 62,756 53 1,184
  Sint Maarten (in-Netherlands) 42,876 34 1,261
  Bangladexx 161,376,708 147,570 1,094
  Guernsey 63,124 63 1,002
  Belt tal-Vatikan 453 0.49 924.49
  Jersey 107,800 116 929
  Palestina 4,862,979 6,020 808
  Mayotte (Franza) 256,518 374 686
  Libanu 6,859,408 10,452 656
  Barbados 286,641 430 667
Mudell:Dati pajjiż Saint-Martin (Franza) 35,334 54 654
  Tajwan 23,604,265 36,193 652
  Mawrizji 1,267,185 1,969 644
  Aruba (in-Netherlands) 105,845 180 588
  San Marino (in-Netherlands) 33,785 61 554
  Nawru 10,670 21 508
  Korea t'Isfel 51,171,706 100,148 511
  Saint Barthélemy (Franza) 9,961 25 398
  Rwanda 12,301,970 26,338 467
  Komoros 832,322 2,235 372
  Netherlands 17,059,560 37,354 457
  Iżrael 8,381,516 22,072 380
  Ħaiti 11,123,178 27,750 401
  Indja 1,352,642,280 3,287,263 411
  Burundi 11,175,374 27,834 402
  Tuvalu 11,508 26 443
  Belġju 11,482,178 30,528 376
  Filippini 106,651,394 300,000 356
  Curaçao (in-Netherlands) 162,752 444 367
Mudell:Dati pajjiż Puerto Rico (l-Istati Uniti) 3,039,596 8,870 343
Mudell:Dati pajjiż Réunion (Franza) 882,526 2,513 351
  Sri Lanka 21,228,763 65,610 324
  Ġappun 127,202,192 377,930 337
  Martinika (Franza) 375,673 1,128 333
  Gwam (l-Istati Uniti) 165,768 549 302
  El Salvador 6,420,746 21,041 305
  Grenada 111,454 344 324
  Gżejjer Marshall 58,413 181 323
  Gżejjer Verġni Amerikani (l-Istati Uniti) 104,680 347 302
  Vjetnam 95,545,962 330,957 289
  Santa Luċija 181,889 539 337
  Samoa Amerikana (l-Istati Uniti) 55,465 199 279
  San Vinċenz u l-Grenadini 110,211 389 283
  Renju Unit 67,141,684 242,495 277
  Pakistan 212,228,286 796,095 267
  Trinidad u Tobago 1,389,843 5,130 271
  Gżejjer Kajman 64,174 264 243
  Ġamajka 2,934,847 10,991 267
  Kuwajt 4,137,312 17,818 232
  Liechtenstein 37,910 160 237
  Guadeloupe (Franza) 399,848 1,705 235
  Lussemburgu 604,245 2,586 234
  Qatar 2,781,682 11,607 240
  Antigwa u Barbuda 96,286 442 218
  Ġermanja 83,124,418 357,137 233
  Niġerja 195,874,685 923,768 212
  Repubblika Dominikana 10,627,141 48,192 221
  Gżejjer Verġni Brittaniċi 29,802 151 197
  Seychelles 97,096 456 213
  Korea ta' Fuq 25,549,604 120,538 212
  San Kitts u Nevis 52,441 261 201
  Gambja 2,280,094 11,295 202
  Żvizzera 8,525,611 41,285 207
  São Tomé u Príncipe 211,028 964 219
  Nepal 28,095,714 147,181 191
  Italja 60,627,291 301,339 201
  Uganda 42,729,036 241,550 177
  Kosovo 1,795,666 10,887 165
  Andorra 77,006 468 165
  Gwatemala 17,247,849 108,889 158
  Kiribati 115,847 726 160
  Sint Eustatius (in-Netherlands) 3,193 21 152
  Mikroneżja 112,640 702 160
  Saba (in-Netherlands) 1,947 13 150
  Malawi 18,143,217 118,484 153
  Gżira ta' Man 84,077 572 147
  Ċina 1,427,647,786 9,596,961 149
  Indoneżja 267,670,543 1,910,931 140
  Tokelau (New Zealand) 1,319 12 110
  Angwilla 14,731 91 162
  Tonga 103,197 747 138
  Kap Verde 543,767 4,033 135
  Repubblika Ċeka 10,665,677 78,866 135
  Danimarka 5,752,126 43,094 133
  Togo 7,889,093 56,785 139
  Tajlandja 69,428,453 513,120 135
  Gana 29,767,102 238,533 125
  Gżejjer Marjani ta' Fuq (l-Istati Uniti) 56,882 457 124
  Franza 64,990,511 551,500 118
  Polonja 37,921,592 311,888 122
  Ġordan 9,965,318 89,328 112
  Emirati Għarab Magħquda 9,630,959 83,600 115
  Ażerbajġan 9,949,537 86,600 115
  Transnistrija 469,000 4,163 113
  Portugall 10,256,193 92,212 111
  Slovakkja 5,453,014 49,036 111
  Sierra Leone 7,650,150 72,300 106
  Awstrija 8,891,388 83,871 106
  Turkija 82,340,088 783,562 105
  Ungerija 9,707,499 93,026 104
  Benin 11,485,044 114,763 100
  Slovenja 2,077,837 20,273 102
  Kuba 11,338,134 109,884 103
  Etjopja 109,224,414 1,104,300 99
  Eġittu 98,423,598 1,002,000 98
  Albanija 2,882,740 28,748 100
  Armenja 2,951,745 29,743 99
  Malażja 31,528,033 330,803 95
  Kosta Rika 4,999,441 51,100 98
  Dominika 71,625 751 95
  Ċipru 1,189,265 9,251 129
  Spanja 46,692,858 505,992 92
  Sirja 16,945,057 185,180 92
  Kambodja 16,249,792 181,035 90
  Iraq 38,433,600 435,244 88
  Serbja 8,802,754 88,361 100
  Senegal 15,854,323 196,712 81
  Kenja 51,392,565 591,958 87
  Wallis u Futuna (Franza) 11,661 142 82
Stampa:Flag of Honduras (2008 Olympics).svg Ħonduras 9,587,522 112,492 85
  Rumanija 19,506,114 238,391 82
  Greċja 10,522,246 131,957 80

ReferenziEdit

  1. ^ "World Population Prospects" (bl-Ingliż). Arkivjat minn l-oriġinal fl-2016-09-19. Miġbur 2016-10-26.